image Bizi Takip Edin :
Cumartesi, 01 Nisan 2017 15:12

İZMİR'li Gönüllülerden Coşkulu Tören

20. Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Ödülleri Sahiplerini Buldu

Eski İzmir Valisi ve İçişleri Bakanlarımızdan Kutlu Aktaş'ın eşi, şehir gönüllüsü merhum Tülay Aktaş'ın 1996 yılında ölümünün ardından İzmir' deki 300'e yakın sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu "Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği “ bu yıl 20. Kez Devajans Bütünleşik Pazarlama İletişimi tarafından gerçekleştirilen “Karşılıksız Hizmet Ödül ve Anı Toplantısı” ile bir araya geldi.

E.Ü Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen törene yüksek sayıda katılım sağlandı. İl Dernekler Müdürü Turgay Esen, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyan, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, geçtiğimiz günlerde 100 yaşına girerek dalya diyen Ayşe Mayda, Tülay Aktaş Hanım’ın Çocukları Gülay ve Gürhan Aktaş, Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Üyesi birçok Dernek ve Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı ve Üyelerinin katılımıyla yoğun bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Törende 3 dalda;

İl Dernekler Müdürlüğü Yaşam Boyu Gönüllülük Ödülü, İzmir Gönüllüsü ve Tülay Aktaş Karşılıksız Hizmet Ödülleri verildi.

20 yıldır olduğu gibi bu yıl da Devajans Başkanı Erhan Gölbey'in moderatörlüğü ile gerçekleşen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Güçbirliği Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı. 

Fatoş Dayıoğlu konuşmasında Tülay Aktaş’ın önder bir gönüllü olduğunu ve bayrağı ondan devraldıklarını belirtirken bu törene projeleri ile katılan ve farkındalık yaratmaya çalışan bütün sivil toplum kuruluşlarına ve destek veren tüm kurum ve kuruluşlara ve gönüllü dostlarımıza teşekkür ediyorum dedi. 

Güçbirliği sözcüsü Fatoş Dayıoğlu konuşmasının ardından 20 yıldır her programda büyük bir özveri ile emek veren Eczacı Canan Ünlü ve Devajans Başkanı Erhan Gölbey’e teşekkür plaketi verdi.

 

DR. BERİL KOPARAL’DAN GÖNÜLLÜLÜK ÜZERİNE SÖYLEŞİ

Etkinliğin bu yıl ki konuk konuşmacısı Türkiye’den çıkan bir dünya markası olan ilaç şirketi Zate Vital’ın Genel Müdürü Dr. Beril Koparal oldu ve gönüllülüğün toplumsal gelişmede ne kadar önemli olduğunu katılımcılarla paylaştı. Birçok yaşanmış olaydan yola çıkarak gönüllülük üzerine söyleşisini tamamlayan Koparal’ı davetliler dakikalarca alkışladı.

Söyleşi’nin ardından, Eğitmen ve Şef Kartal Akıncı’nın yönetimindeki 35 çocuğun katılımı ile sahnelenen “Barış Çocuk Senfoni Orkestrası” izleyenleri keyifli bir dinleti sundu. 

İZMİR SEVDALILARI UNUTULMADI

Düzenlenen etkinlikte İzmir’i seven ve İzmir’e gönüllü olarak katkı sağlayanlar da unutulmadı. Birçok alanda çalışma ve sosyal yatırımlar yaparak gönüllülük esası ile toplumsal faydayı amaçlayan Ecz. Cihat Kora, Filiz Eczacıbaşı ve Uğur Yüce’ye İzmir Gönüllüleri Ödülü verildi. 

İL DERNEKLER MÜDÜRÜ ESEN; AYNI FREKANSI TUTTURURSAK BAŞARILI OLURUZ

İl Dernekler Müdürlüğü Yaşam Boyu Gönüllülük Ödülleri; Ayla Selçuk, Burçin Kipman ve Yengi Borat’a verildi. 

Yaşam Boyu Hizmet Ödülü’nü takdim eden İl Dernekleri Müdürü Turgay Esen gönüllü kuruluşlar ile işbirliğinin ve güç birliğinin artarak sürdürüleceğini belirtti.

BU SENE BİR İLK; GENÇLİK TEŞVİK ÖDÜLÜ

Törenin son bölümünde Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Ödül Töreni Gerçekleşti. Törenin 20. Yılı için bu sene özel olarak gençlerin gönüllülük konusunda yapacağı çalışmalar ele alındı ve ilk kez “Gençlik Teşvik Ödülü” Verildi. Gençlik Teşvik Ödülü’nün sahibi İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi’nin hazırladığı Genç İzmir Festivali (GizFest) oldu. 

KARŞILIKSIZ HİZMET ÖDÜLÜ İZMİR KADIN KURULUŞLARI BİRLİĞİ’NİN

Jüri Özel Ödülleri; Karşıyaka Akademi Zihinsel Engelliler Derneği’nin “Biz Bunu Yaparız” ve Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı’nın “Türk Müziği Eğitiminde Kabartma Nota Materyalleri” projesine,

20. Yıl Özel Ödülü; Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği’nin “Türkiye’de Eğitim Reformu Arayışları ve Önerileri” Projesine,

Tülay AKTAŞ Karşılıksız Hizmet Ödülü; İzmir Kadın Kuruluşları Birliği’nin “Torunumla Barış Dolu Günlere” projesine verildi. Ödülü Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Aktaş Ailesi’nden Gürhan ve Gülay Aktaş, Fatoş Dayıoğlu, Şener Anadol ve Neşecan Hürtürk takdim etti. 

Büyük ödülü kazanan İzmir Kadın Kuruluşları Birliği temsilcileri, kazandıkları plaketi duayen İzmir Gönüllüsü 100 yaşındaki Ayşe Mayda’ya ithaf ettiler. Ayşe Mayda sahneye gelerek bir konuşma yaptı ve gönüllülük adına yaptığı çalışmalarını hayatının sonuna kadar sürdüreceğini söyleyerek herkese teşekkür etti. 

Tören ödül sahiplerinin bir arada toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

 

Ladbrokes Review L.BetRoll
Top United Kingdom Bookmakers http://betroll.co.uk/