Bu sayfayı yazdır
Cumartesi, 28 Ekim 2017 19:52

21.Karşılıksız Hizmet Ödül töreni

İZMİRLİ GÖNÜLLÜLERDEN COŞKULU TÖREN

Eski İzmir Valisi ve İçişleri Bakanlarımızdan Kutlu Aktaş'ın eşi, şehir gönüllüsü merhum Tülay Aktaş'ın 1996 yılında ölümünün ardından İzmir' deki 300'e yakın sivil toplum kuruluşunun bir araya gelerek oluşturduğu "Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği “ bu yıl 21. Kez Devajans Bütünleşik Pazarlama İletişimi tarafından gerçekleştirilen “Karşılıksız Hizmet Ödül ve Anı Toplantısı” ile bir araya geldi.

E.Ü Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Salonu'nda gerçekleşen törene yüksek sayıda katılım sağlandı. Devajans Başkanı Erhan Gölbey’in sunumuyla gerçekleşen etkinlikte İl Dernekler Müdürü Turgay Esen, Aile ve Sosyal Politikalar il Müdürü Nesim Tanglay, İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Projeler Daire başkanı Aytuğ Balcıoğlu,Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, Tülay Aktaş Hanım’ın Çocukları Gülay ve Gürhan Aktaş, Fransa Fahri Konsolosu Zeliha Toprak, Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Üyesi birçok Dernek ve Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı ve üyelerinin katılımıyla yoğun bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Törende 3 dalda;

İl Dernekler Müdürlüğü Yaşam Boyu Gönüllülük Ödülü, İzmir Gönüllüsü ve Tülay Aktaş Karşılıksız Hizmet Ödülleri verildi.

21 yıldır olduğu gibi bu yıl da Devajans Başkanı Erhan Gölbey'in moderatörlüğü ile gerçekleşen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Güçbirliği Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu’nun açılış konuşmasıyla başladı.

Fatoş Dayıoğlu konuşmasında Tülay Aktaş’ın önder bir gönüllü olduğunu ve bayrağı ondan devraldıklarını belirtirken bu törene projeleri ile katılan ve farkındalık yaratmaya çalışan bütün sivil toplum kuruluşlarına ve destek veren tüm kurum ve kuruluşlara ve gönüllü dostlarımıza teşekkür ediyorum dedi.

PINAR ILGAZ’DAN GÖNÜLLÜLÜK ÜZERİNE SÖYLEŞİ

Etkinliğin bu yıl ki konuk konuşmacısı Türkiye’nin en önemli danışmanlık şirketlerinden birisi olan ARGE Danışmanlık’tan Pınar Ilgaz oldu. Ilgaz gönüllülüğün toplumsal gelişmede ne kadar önemli olduğunu katılımcılarla paylaştı. Birçok yaşanmış olaydan yola çıkarak gönüllülük üzerine söyleşisini tamamlayan Pınar Ilgaz’ıdavetliler dakikalarca alkışladı.

Söyleşi’nin ardından, Tülay Aktaş’ın torunu Ege Tokuş’un vokalistliği yaptığı müzik grubunun söylediği şarkılar ile izleyenler duygusal anlar yaşadı.

İZMİR SEVDALILARI UNUTULMADI

Düzenlenen etkinlikte İzmir’i seven ve İzmir’e gönüllü olarak katkı sağlayanlar da unutulmadı. Birçok alanda çalışma ve sosyal yatırımlar yaparak gönüllülük esası ile toplumsal faydayı amaçlayan Hanri Benazus, Aysel Baysak ve Rami Berki’ye İzmir Gönüllüleri Ödülü verildi.

İL DERNEKLER MÜDÜRÜ ESEN; BURADAKİ BİRLİKTELİK TÜRKİYE’YE ÖRNEKTİR

İl Dernekler Müdürlüğü Yaşam Boyu Gönüllülük Ödülleri; Dr. Şahavet Mucuk, Prof. Dr. Benal İnceer ve Gülsen Keserman’a Yaşam Boyu Hizmet Ödülü’nü takdim eden İl Dernekleri Müdürü Turgay Esen gönüllü kuruluşlar ile işbirliğinin ve güç birliğinin artarak sürdürüleceğini belirtti.

KARŞILIKSIZ HİZMET ÖDÜLÜNÜ 3 DERNEK PAYLAŞTI

Jüri Özel Ödülleri; Kadın Adayları Destekleme Derneği (KADER) İzmir şubesinin “Kadın Yurttaşları Güçlendirme Projesi” ve Inner Wheel 244.Bölge Federasyonu’nun “Smyrna’dan İzmir'e Projeleri”ne verildi.

Bu sene bir ilkin gerçekleştirildiği etkinlikte, jürinin değerlenrmesine sunulan projelerden 3 tanesi eşit oy alarak Karşılıksız Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.

Tülay Aktaş Karşılıksız Hizmet Ödülü; İzmir Rehabilitasyon Spor Kulübü Derneği’nin “Karşılıksız Hizmette 33 yıl - istihdamlı Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Hasta Kabul işlemleri projesi”, Ege Orman Vakfı’nın "Ormanlar Yaşasın Diye" projesi ve Ege Çağdaş Eğitim Vakfı’nın “Yamanlar Eğitim Merkezi Okul Öncesi Oyun Grubu” projeleri kazandı.

Kazanan derneklerin ödüllerini Aktaş Ailesi’nden Gürhan ve Gülay Aktaş, Fatoş Dayıoğlu, Şener Anadol ve Neşecan Hürtürk takdim etti.

Tören ödül sahiplerinin bir arada toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.