image Bizi Takip Edin :
Pazartesi, 22 Ekim 2018 01:07

Zamansız Kadınlar Defile ve Konferans

İzmir Tülay AKTAŞ Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği'nin Sevgili Üyeleri;

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında 28 Ekim Pazar günü saat 19:30 ‘da MaviBahçe Kent Meydanın’da Araştırmacı - Yazar İlknur GÜNTÜRKÜN KALIPÇI’nın hazırlayıp sunduğu; 15 yıllık titiz bir araştırma sonucunda, dünyaya ilkleri hediye etmiş pek çok kadınımız bir kuyumcu sabrı ve titizliği içinde, bazen soluk bir resmi takip ederek, bazen ucu yanmış bir mektubun peşinden koşarak çeyiz sandıklarını açarak hayata dönerek “defile – konferans” konsepti ile bir yandan birebir giysileri ile nostaljik bir yolculuk yaşattı, bir yandan da müthiş hikayeleri ile zaman tünelinden izleyicisi ile buluştu.

Nasa’da görev alan ilk Türk bilim kadını Dilhan ERYURT’tan, Türkiye’nin ilk kadın inşaat mühendisimiz Sabiha GÜREYMAN’a, Dünya’nın ilk kadın jokeyi Esin ZEMBİLCİ’den, ilk kadınlar orkestrasına, Latife Hanım ve Zübeyde Hanım’a inanılmaz başarı hikayeleri ile bir çok kadınımız İzmir Tülay AKTAŞ Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği’nin öncülüğünde sivil toplum örgütü üyeleri tarafından Mavibahçe yönetimi desteği ile sahnede hayat buldu.

Bu özel günde biz; çok zor koşullarda bile önde olmayı başarmış, öncü olan önder olan kadınları bir kez daha hatırlamak istedik. Çünkü onlar Cumhuriyetin başarıya ulaşması için önemli roller alıp, bugüne gelmemizde ço önemli görevler üstlenmiş kişiler.. Şimdi bizim görevlerimizden biri de onları unutmamak unutturmamak ve gelecek nesillere aktarmak olacaktır..

Saygılarım ve sevgilerimle;

Fatoş DAYIOĞLU
Tülay AKTAŞ Güç Birliği Sözcüsü

Ladbrokes Review L.BetRoll
Top United Kingdom Bookmakers http://betroll.co.uk/