image Bizi Takip Edin :
Çarşamba, 03 Temmuz 2019 00:40

Z Raporu 2019

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nde düzenlenen Z Raporu 2019, 2018-2019 Akademik Yılı Mezuniyet Projeleri Sergisi 20 Haziran tarihinde açıldı. 
Bizler Sivil toplum kuruluşları gönüllüleri olarak duayen stk önderlerinden Rahmetli Şenel Aksu anısını yaşatmak için günden güne çoğalan destekçilerimizle öğrencilerimize katkı sağlamaktayız.
Böyle anlamlı bir projeyi yürütmekten büyük bir haz almaktayım. Başta, Aksu ailesi olmak üzere, Ekdav Başkanımız 22.Dönem milletvekillerimizden Türkan Miçooğulları'na, Ayrıca bu fırsatı 8 yıldır bize sunan Dokuz Eylül Güzel Sanatlar fakültesindeki , Prof Halil Yoleri, Prof.Nesrin Önlü, Prof. Dr.Hacı Yakup Öztuna, Dr.Cemal Meydan ve Tüm emek verenlere sonsuz teşekkürler.
Birlik ve beraberliğimizin devamı dileği ile Sevgi ve Saygılar....
Sergi 12 Temmuz tarihine kadar izleyiciye açık olacaktır.
NEDEN ŞENEL AKSU ADINA ÖDÜL VERİLMEKTEDİR.
1941 Gaziantep doğumlu Şenel Aksu, Üsküdar Amerikan Kız Lisesi Orta bölümünden mezun olduktan sonra Lise ve Üniversite öğrenimini Nebraska Üniversitesi, ABD’de tamamlayarak 1964 yılında Türkiye’ye döndü. Üsküdar Amerikan Kız Lisesi ve İzmir Amerikan Lisesi’nde ev ekonomisi öğretmenliği, rehber öğretmenlik, yatılı kısım müdireliği, hazırlık ve orta bölüm müdireliği görevlerinde bulundu. Öğrencilik yıllarında başlayan öğretmenlik yıllarında devam eden gönüllü çalışmalarına, emekli olduktan sonra da İzmir'de 1985 yılında pek çok sivil toplum kuruluşunun kurucu başkanı, üyesi ve aktif çalışanı olarak çalışmalarına 2005 yılından aramızdan ayrılana kadar devam etmiştir.
Uluslararası alanda da Türk Kadınını başarıyla temsil eden Aksu, Birleşmiş Milletlere bağlı 80 ülkenin üyesi olduğu Uluslararası Kadınlar Konseyi’nin pek çok uluslararası faaliyetinde yer aldı. 1986 yılında Londra’da başlayan çalışmalarını, 1988 yılında Washington DC Çocuk ve Aile Komisyonu İkinci Başkanlığı, 1991 yılında Bangkok’ta Üst Yönetim Kurulu Üyeliği, 1994 yılında Paris’te Konsey İkinci Başkanlığı, 1997 yılında Ottowa’da Konsey Birinci Başkan Yardımcılığı ile sürdürdü. 2000 yılında sağlık nedenlerinden dolayı Hel- sinki’de başkanlığa adaylığını koymayan Aksu, tüm de- legeler tarafından oybirliğiyle şeref üyeliğine seçildi.
İyimserliği, her zaman yüksek olan motivasyonu, birleştiriciliği, barışçıl tutumu ve aydınlık yüzüyle sivil toplumculara örnek olan Aksu, bir eğitimci olarak eğitim, sanat ve kültüre her zaman destek vermiş tüm bilgi, birikim ve deneyimlerini çevresiyle paylaşmayı kendine görev edinmiş, birçok insana rol model olmuş bir kadındır.
Onun adını İzmir’de birçok platformda yaşatmaya çalışmakta olup, bunlardan biri de ‘Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Bitirme Projeleri Seçkisi Sergisi’ çerçevesinde Ege Kadın Dayanışma Vakfı (EKDAV) ile vakfın kurucu üyelerinden olan Şenel Aksu anısına gençleri teşvik etmek için düzenlediğimiz ‘Z Raporu Sergisi Ödüllendirmesi’dir. 2012 yılından itibaren aralıksız süren mezuniyet projeleri sergileriyle Aksu ailesi, Ekdav, ve İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Platformu’na üye sivil toplum kuruluşları, bu sivil toplum kuruluşlarındaki gönüllüler ve çevremizde sanata ve gençlik çalışmalarına duyarlı kişileri bu konuda bilgilendirip katkıda bulunmalarını sağlamak, gençlerin motivasyonunu artırmak için gayret göstermekteyiz. Bu yıl da bu etkinliğe destek veren kişilere ve kuruluşlara sonsuz teşekkürler.
2018-2019 yılı bitirme projelerinde ödül alan öğrencilerimizi kutlarım. Bu ödül, üniversiteye devam eden öğrencileri yüreklendirdiği için son derece mutluluk duymaktayım; böylelikle bu etkinliğin uzun vadede gençlerin sivil toplumda gönüllü olup aktif rol almaları konusunda da bir duyarlılık oluşturmasına katkı sağlamasını bütün kalbimle diliyorum.
S. Fatma DAYIOĞLU

Ladbrokes Review L.BetRoll
Top United Kingdom Bookmakers http://betroll.co.uk/