image Bizi Takip Edin :
Perşembe, 18 Haziran 2015 11:50

Tülay AKTAŞ Kimdir ?

05 Haziran 1943 tarihinde Jandarma subayı Tevfik GÜLER ve Neriman GÜLER in ilk çocuğu olarak Afyonkarahisar da dünyaya gelmiştir.

Babasının görevi nedeniyle ilk ve orta eğitimini değişik il ve ilçelerde tamamlamış Ankara İsmet Paşa Kız Enstitüsünden mezun olmuştur.

04 Ocak 1964 tarihinde Çankırı da Kaymakamlık stajını yapmakta olan Kutlu AKTAŞ ile evlenmiştir. Eşinin Kaymakamlık döneminde sırasıyla Küre (Kastamonu) , Darende (Malatya) , Yahyalı (Kayseri) , Çüngüş (Diyarbakır) , Bozcaada (Çanakkale)  ve yine eşinin Vali olarak atandığı Ağrı, Malatya ve İzmir de Sivil Toplum Kuruluşları arasında ayrım yapmaksızın tam destekle çalışmalarını sürdürmüştür.

Yardıma muhtaç kadınların dostu, yoldaşı, çocukların annesi olmuştur. STK lar arasında birlik ve desteğin güçlenmesi amacı ile İzmir de Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliğinin kuruluşunu gerçekleştirmiştir. Yaptığı çalışmalar neticesinde İzmir STK ları ölümünün ardından Güçbirliğinin adını 'TÜLAY AKTAŞ GÖNÜLLÜ KURULUŞLAR GÜÇ BİRLİĞİ' olarak değiştirerek büyük bir vefa örneği göstermişlerdir. 1992 yılında yakalandığı amansız hastalık nedeniyle tedavi gördüğü Ege Üniversitesi Tıp Fakültesinde Onkoloji hastalarının yaşadıkları sıkıntılara şahit olmuş ve Onkoloji hastanesinin yapılması için tüm STK nın ve eşinin de desteği ile çalışmalara başlamış temelinin atılmasını sağlamıştır. Bitişini göremediği hastane TÜLAY AKTAŞ ONKOLOJİ HASTANESİ olarak Ege Üniversitesi bünyesinde hizmet vermektedir. Yardıma muhtaç çocuklara olan düşkünlüğünün en güzel örneği kuruluşu için emek verdiği İşitme Engelliler okuludur. Okul İzmir Bornova da TÜLAY AKTAŞ İŞİTME ENGELLİLER İLKÖĞRETİM OKULU olarak öğrencilerine hizmet vermektedir.

Gülay AKTAŞ adında kızı , Gürhan AKTAŞ adında oğlu, Özgü ve Ali Ege adında 2 torunu olan TÜLAY AKTAŞ 23 Eylül 1996 tarihinde 53 yaşında çok severek yaşadığı ve çalışmalarına tam destek aldığı İzmir de hayata veda etmiştir.

Ladbrokes Review L.BetRoll
Top United Kingdom Bookmakers http://betroll.co.uk/