image Bizi Takip Edin :
Pazar, 13 Ekim 2024 12:36

Tülay Aktaş Karşılıksız Hizmet Ödülleri Verildi Toplumsal fayda odaklı projeler büyük ilgi çekti…

Tülay Aktaş Karşılıksız Hizmet Ödülleri Verildi Toplumsal fayda odaklı projeler büyük ilgi çekti…

27.Geleneksel Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Karşılıksız Hizmet Ödül Töreni Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.

27. Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Karşılıksız Hizmet Ödül Töreni; ilk günden itibaren töreni hazırlayıp sunan Dev Ajans kurucusu Erhan Gölbey’in sununuyla Ahmet Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde sivil toplum kuruluşları, üniversite ve özel sektör temsilcilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirildi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Piyano Anasanat Dalı 6.Sınıf Öğrencisi Aytekin Yılgın’ın birbirinden güzel eserlere yer verdiği piyano resitali ile başlaşan programda Yılgın yeteneği ile katılımcıları büyüledi.

Hizmet Ödül Töreni’ni açılışında Dördüncü Boyut Akademi Kurucusu Sürdürülebilir Eğitim Gelişim ve Mükemmellik Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Çağlar Çabuk “Sivil Toplum ve Sürdürülebilirlik” temasında açılış konuşması gerçekleştirdi.

“SİVİL TOPLUM DEMOKRASİ KÜLTÜRÜNÜ YERLEŞTİRİYOR”

Sivil toplumun katılımcılığı sağlayan, çatışmayı uzlaşmaya dönüştüren, demokrasi kültürünün de yerleşmesine de katkı sağlayan önemli bir unsur olduğunu ifade eden Çabuk “Sivil toplum ve sivil toplum kuruluşları dediğimizde akla yurttaşlık, kamusallık, gönüllülük, insan hakları ve özgürlükler, demokrasi, özerklik, katılımcılık ve hoşgörü gelir. Sivil toplum düşüncesinin ve hareketinin sürdürülebilir kalkınmaya demokrasi bilincini geliştirmek, küreselleşmeye katkı sağlamak, iktisadi kalkınmayı sağlamak, sosyal ve ekonomik refah seviyesinin artırılmasına katkı sağlamak, kamu hizmetlerine katkıda bulunmak gibi pek çok odağı bulunur. Bu alanlara odaklanan ve sürdürülebilir kalkınma amaçlarına temas eden bir çok sivil toplum kuruluşu hem ülkemizde hem de dünyada sorunların çözümünün ve önemli çalışmaların gerçekleşmesinin vaz geçilmez anahtarıdır” dedi.

GÜÇBİRLİĞİ İZMİR’DE SİVİL ALANI BİRLEŞTİREN BİR GÜÇ

Tülay Aktaş İzmir Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Sözcüsü Fatma Dayıoğlu, kuruluşun İzmir’de birleştirici bir güç olarak başladığını ve aralıksız devam ettiğini belirtti. Dayıoğlu, “1990 yılında Kutlu Aktaş’ın İzmir Valisi olarak şehrimizde başlayan göreviyle birlikte Tülay Aktaş hanımefendi sosyal sorumluluk projelerine ve kadınlar arası projelere bilinçli bir değer katmıştır. 1996 yılında birlikten güç doğar ilkesiyle başlayan İzmir’in kadınlarının çağdaş bakış açısı ile istikrarlı, sürdürülebilir ve verimli çalışmaları doğrultusunda erkek dayanışmacıların katılımlarıyla ile bir insan hareketi olarak her yıl artan gücüyle çalışmalarını sürdürmektedir. Sivil toplum kuruluşlarımızın geleneksel ve modern yapıya uyum sağlamaları çok önemlidir. Değerlerimizi kaybetmeden güncellenmeliyiz. Yeni katılımcı gençlerin tecrübeli ve başarılı sivil toplum üyeleriyle kaynaşması çok önemlidir. Bizler bu iş birliğini sağlayarak dayanışmayı artırmayı hedefliyoruz. Ayrıca İzmir’de sivil toplum kuruluşlarının sayısının artmasını ve gönüllü sayısının artmasını hedefliyor ve sürdürülebilirlik anlamda projelerin gelişmesine öncülük etmek hedeflerimiz arasındadır” dedi.

“EN BÜYÜK SORUN KAYNAK SORUNU”

Sivil toplum kuruluşlarının en büyük sorunun kaynak sorunu olduğunu söyleyen Dayıoğlu, “Cumhuriyetimizin 100.yılında sivil toplum kuruluşlarımızla geleceği yakalayacağımıza inanıyorum. İzmir’de daha çok sivil toplum kuruluşuna ulaşmak, genç gönüllü sayısını çoğaltmak, dijitalleşme adımlarını atmak, kurum kapasitesini geliştirmek ve uygulamaların daha stratejik planlar ile sürdürülebilirlik odağında projeler geliştirilmesine öncülük etmek her zaman hedeflerimiz arasında” ifadelerini kullandı.

Törene katılan İzmir Köy Koop Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Neptün Soyer 27 yıl boyunca gönüllü birlikteliğin devam etmesinin büyük anlam ifade ettiğine vurgu yaptı ve “bu kadar önemli bir sorumluluğun sürdürülmesi çok önemli” dedi.

KARŞILIKSIZ HİMET ÖDÜLLERİ JÜRİSİ PROJELERİ SEÇMEKTE ZORLANDI

2023 Güçbirliği jüri üyeleri toplumsal fayda odağında gerçekleştirilen projeler arasında seçim yapmakta zorlandı. Bu yıl 25 projenin katıldığı yarışmada, Karşılıksız Hizmet Ödülü 1, 2, 3’üncüsü belirlendi. Vefat eden üyeler Burçin Kipman ve Aysel Hitay adına da ödül verildi ve gençlere yönelik sosyal sorumluluk teşvik ödülü de sahiplerini buldu.

Jüri'de Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği'nin Kurucu Onursal Başkanı ve Sokak Çocuklarını Koruma Çocuklar Geleceğimizdir Derneği Başkanı Neşecan Hürtürk, İzmir Köy Koop Başkanı Neptün Soyer, Balçova Belediye Başkanı Fatma Çalkaya, Tülay Aktaş’ın kızı Gülay Aktaş, Prof. Dr. Aylin Göztaş, Ege Telgraf Genel Yayın Yönetmeni Aylin Suphandağlı, Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Nesim Tanğlay, İzmir Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güçbirliği Dönem Sözcüsü Fatoş Dayıoğlu, Ege Kadın Dayanışma Vakfı (EKDAV) Başkanı ve CHP İzmir eski Milletvekili Türkan Miçooğulları, 2011-2015 dönemi Tülay Aktaş Gönüllü Kuruluşlar Güç Birliği Platformu’nun Sözcüsü ve Başkanı Şener Anadol, Yaşar Üniversitesi Sosyal Sorumluluk Projeler Koordinatörü Kevser Çimenli, İzmir Gazeteciler Cemiyeti (İGC) eski başkanı Misket Dikmen, İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı (İKSEV) Halkla İlişkiler Müdürü Sirel Ekşi, Cevdet İnci Vakfı Onursal Başkanı Şerife Eren yer aldı.

Konuşmaların ardından ödül törenine geçilen etkinlikte farklı alanlarda ödüller dağıtıldı. Katılımcıların duygulu anlar yaşadığı ödül töreninde projeler dakikalarca ayakta alkışlandı.

Karşılıksız Hizmet Ödülleri

1. KAHEV (Kadın Hekimler Eğitime Destek Vakfı) - Yanındayım Kampları

2. TÜRGÖK (Türkiye Görme Özürlüler Kitaplığı) - Engelleri Aşıyoruz, Kitap Okuyoruz

3. ZİÇEV (Zihinsel Yetersiz Çocukları Yetiştirme ve Koruma Vakfı İzmir Şubesi) - ZİÇEVLİ Özel Yürekler Marş Söylüyor

• Burçin Kipman Özel Ödülü - INNER WHEEL İzmir Klübü – Tarımda İz Bırak

• Aysel Hitay Özel Ödülü - EÇEV (Ege Çağdaş Eğitim Vakfı) Malatya Yaz Etkinlikleri

• Jüri Özel Ödülü - 118 R Lions Yönetim Çevresi – Uçurtmamı Vurmasınlar

• Sosyal Sorumluluk Teşvik Ödülü - EGE Üniversitesi Yabancı Diller Yüksek Okulu – Her Zaman Yanındayız

Ladbrokes Review L.BetRoll
Top United Kingdom Bookmakers http://betroll.co.uk/